How to Grow Magic Mushrooms Yourself | Tatanka Smartshop Amsterdam (2024)

Ben je geïnteresseerd in het zelf kweken van paddo's? Dan ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel delen we de basisbeginselen van het kweken van paddo's, waaronder wat paddo's zijn, de materialen die je nodig hebt en hoe je de juiste paddo soorten kiest. Wist je trouwens dat er geluiden zijn van paddo's?[1]?

Er zijn drie methoden om paddo's te kweken, waarbij de ene gemakkelijker is dan de andere. We zullen je stap voor stap door het kweekproces leiden, inclusief informatie over het belang van hygiëne en veiligheid en tips voor het aanpakken van veelvoorkomende groeiproblemen.

Een steriele werkruimte is het uitgangspunt

Welke methode je ook kiest, een steriele werkruimte is essentieel. Ondanks hun robuuste uiterlijk zijn paddenstoelen eigenlijk zeer kwetsbare organismen. De omgeving waarin ze groeien is niet alleen gastvrij voor Psilocybe mycelium, maar ook voor diverse andere schimmels en bacteriën.

De substraten waarin ze groeien zijn bijzonder gevoelig voor besmetting. Verschillende agressieve organismen kunnen de sporen van paddo's gemakkelijk verdringen. Om je paddo's de beste kans te geven is een schone omgeving van vitaal belang.[2].

Methode 1: Kweeksets

Paddo kweeksets bieden een snelle en eenvoudige manier om thuis grote hoeveelheden paddenstoelen te kweken. Hoewel voorzichtigheid nog steeds geboden is, levert deze methode de minste moeilijkheden op.

Een standaard kweekset bevat gewoonlijk de volgende items:

  • Een volledig gekoloniseerd substraat
  • Filterzak of een geschikte kweekbak
  • Instructies

Hoewel sommige kits extra onderdelen kunnen bevatten, zijn dit de basisonderdelen. Voor een optimale oogst en een soepel proces raden we aan om de volgende extra benodigdheden bij de hand te hebben:

  • Latex handschoenen: voor hygiënisch werk
  • Plantenspuit: om de vochtigheid op peil te houden
  • Verwarmingsmat (optioneel): voor ideale temperatuur
  • Magic mushroom kit hittebeschermer (optioneel): om je kit te beschermen
  • Hygrometer (optioneel): voor het meten van de luchtvochtigheid.

Paddo kweeksets bieden een gemakkelijke manier om snel een grote hoeveelheid paddo's te kweken. Hoewel voorzichtigheid is geboden, is dit over het algemeen de makkelijkste methode. Bovendien biedt Tatanka kant-en-klare paddo kweeksets!

Methode 2: PF Tek

Om paddo's te kweken met de PF Tek methode heb je specifieke materialen nodig. De meeste van deze materialen zijn te verkrijgen in gewone winkels, behalve de paddenstoel sporen. De essentiële items zijn paddestoel sporen (via een sporenspuit of sporenprint), een snelkookpan voor sterilisatie, potten voor het substraat, bruine rijstmeel als groeimedium, vermiculiet voor een goede luchtvochtigheid en een grote plastic bak met deksel als vruchtkamer.

De methode in een notendop:

  • Meng vermiculiet met bruine rijstmeel in potten.
  • Steriliseer de potten, bij voorkeur in een snelkookpan.
  • Injecteer de sporen.
  • Laat het substraat koloniseren.
  • Stimuleer de vorming van "pinnen" door licht en koele temperaturen.
  • Zorg voor optimale groeicondities in de vruchtkamer.

Deze methode is perfect voor beginners die het hele kweekproces vanaf het begin willen meemaken. Hoewel het tijdrovend is en geduld vereist en er vaak fouten worden gemaakt[3]levert het bevredigende resultaten op. Voor een snellere oogst zijn kweeksets echter efficiënter.

Methode 3: Inoculatie van sporen op bulksubstraat

Voor degenen die streven naar een enorme oogst, is de methode van sporeninoculatie op bulksubstraat een uitstekende keuze. Hoewel het iets meer inspanning vergt, levert het een bijna eindeloze voorraad paddo's op. Het gaat een stap verder dan de PF Tek, die zich richt op massaproductie van paddenstoelen.

De benodigdheden omvatten het inoculum: een massa mycelium. Dit kan een stuk myceliumcake van een PF Tek zijn, een agarmengsel of een vloeibare cultuur. Je hebt ook een grote bak nodig (zoals de vruchtkamer), kokosvezel, grof vermiculiet, koeienmest, water en gehydrateerde kalk.

Wat is het stapsgewijze proces?

  • Maak je inoculum.
  • Voeg het inoculum toe aan het bulksubstraat.
  • Plaats de container tijdens de kolonisatie in een ondoorzichtige zak.
  • Verwijder na kolonisatie de zak en vernevel om vruchtvorming te stimuleren.
  • Observeer de groei van overvloedige paddo's.

Waarom kiezen voor deze methode om zelf paddo's te kweken? De belangrijkste reden is de enorme oogst die het biedt. Deze "bulk" methode levert aanzienlijke hoeveelheden paddo's op. Voor degenen met geduld, ruimte en middelen is dit de manier om een bijna oneindige voorraad paddo's te krijgen!

Wat zijn populaire paddo soorten voor beginners?

Als beginner kun je het beste beginnen met populaire en eenvoudig te kweken paddo soorten met behulp van een kweekset, zoals de Thai Paddestoel of de Psilocybe Mexicana.

Elke paddo soort heeft zijn eigen unieke kenmerken en eigenschappen. Sommige soorten zijn sterker dan andere. Het is belangrijk om de specifieke eigenschappen van elke soort te onderzoeken voordat je ze kweekt.

Bronnen:

[1] https://news.yahoo.com/mushrooms-sound-hear-psychedelic-boops-130052457.html

[2] https://www.wired.com/story/hackers-mason-jars-psychedelic-science-diy-shrooms/

[3] https://www.homesandgardens.com/gardens/mushroom-growing-mistakes

How to Grow Magic Mushrooms Yourself | Tatanka Smartshop Amsterdam (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Golda Nolan II

Last Updated:

Views: 6402

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Golda Nolan II

Birthday: 1998-05-14

Address: Suite 369 9754 Roberts Pines, West Benitaburgh, NM 69180-7958

Phone: +522993866487

Job: Sales Executive

Hobby: Worldbuilding, Shopping, Quilting, Cooking, Homebrewing, Leather crafting, Pet

Introduction: My name is Golda Nolan II, I am a thoughtful, clever, cute, jolly, brave, powerful, splendid person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.